Van bezoeker tot klant met content

19 april 2022  |  7 minuten lezen

Content is king. Dat heb je vast en zeker al vaker gehoord. Maar waarom? Met de juiste content op jouw website, zorg je ervoor dat je naar voren komt in de zoekresultaten. In dit artikel lees je over de 3 fases waar iedere bezoeker doorheen gaat op jouw website. Het doel van de drie fases? In het psychologische proces van bezoeker tot klant met content, oftewel: converteren.
Overzicht

  Fase 1: val op en spreek je doelgroep aan

  Fase 1 bestaat uit content, content en nog eens content. Content schrijven houdt in dat je kennis deelt. Dit is de 1e stap om van jouw bezoeker tot klant te gaan.

  Dat kan natuurlijk op verschillende manieren, denk aan:

  • Socialemediaberichten;
  • Nieuwsbrieven;
  • Blogs;
  • Podcasts;
  • Video’s.

  Vul bovenstaande voorbeelden in op basis van een contentstrategie door middel van storytelling, casestudies of juist door in te spelen op de actualiteit.

  Heb je bijvoorbeeld een dakdekkersbedrijf? Dan is een stormachtig weekend de perfecte aanleiding om een blog te schrijven. Met jouw expertstatus speel je in op de actualiteit van dat moment. Je biedt namelijk een oplossing waar jouw bezoekers op wachten op dat moment. Omschrijf in het artikel het probleem, het aanbod én waarom jij de aangewezen persoon bent om dit op te lossen.

  Een andere optie is een interview. Op basis van vraag en antwoord deel je ook je kennis en ervaringen met anderen.

  Content laten zien op de website

  De meeste ondernemers laten content vooral zien door middel van tekst. Maar wist je dat video’s of podcasts ook een hele goede manier zijn om waarde te delen? Maak het nog persoonlijker door video’s of podcasts op te nemen alsof je met de klant praat.

  Ken je de mogelijkheden voor ondertiteling voor de video’s of transcriptie van podcasts ook? Dit is een onmisbare optie, omdat Google dit namelijk ook leest. Het is dus een perfecte manier voor betere vindbaarheid binnen Google (SEO). Ook maakt ondertiteling het nog laagdrempeliger voor de bezoeker om content te consumeren.

  Fase 2: overtuig je bezoeker

  Nadat je content hebt gecreëerd, is het belangrijk om je bezoeker écht te overtuigen. Zonder twijfel. Maar hoe doe je dat?

  Schrijf over de voordelen in plaats van kenmerken

  Schrijf vooral over wat je product kan. Een goed voorbeeld hiervoor is de iPod. Je kunt schrijven over de grootte, het gewicht of het aantal GB, maar nog duidelijker werd het toen Steve Jobs zijn iPod uit zijn broekzak haalde. Hij zei dat er op dat kleine apparaatje maar liefst 1000 liedjes stonden. Dat leefde destijds natuurlijk veel meer dan de omschrijving 32 GB.

  Bekijk per dienst of product wat werkt. Bij bepaalde producten zijn afmetingen natuurlijk ook belangrijk. Als je alleen maar over de voordelen van een autoband praat en het blijkt achteraf niet onder de auto te passen, mis je essentiële informatie. Zoek de balans hierin op.

  Maak gebruik van succesverhalen

  Recensies, getuigenissen of testimonials. Het maakt niet uit hoe je het noemt, want het werkt écht. Bezoekers lezen dat eerdere klanten gebruik maakten van de dienst en dat het hen bevalt. Dat is precies wat jouw potentiële klant wil horen. Hoe uitgebreider de recensie, hoe meer vertrouwen het wekt bij de bezoekers.

  Beantwoord veelgestelde vragen

  Je kent de FAQ’s waarschijnlijk wel: frequently asked questions. Die staan er niet voor niets. Door antwoord te geven op de veelgestelde vragen neem je twijfels weg. En hoe minder twijfel de bezoeker heeft, hoe sneller je converteert.

  Bied je een nieuw product aan? Denk dan na over de mogelijke vragen die je kunt krijgen. Ook kun je later altijd nog vragen toevoegen.

  Contact us Information Faqs Word Concept
  Contact us Information Faqs Word Concept

  Fase 3: de aankoop

  Het cruciale moment: je hebt bijna een betalende klant. Zorg ervoor dat je ook deze laatste fase op de beste manier aanpakt: kort en krachtig. Er mag geen twijfel meer zijn en de bezoeker moet het volste vertrouwen hebben dat jij de allerbeste oplossing biedt. Er mag geen plaats meer voor onzekerheid zijn.

  Geef samenvattend aan wat het probleem is, erken de problemen en laat zien hoe jouw oplossing hen helpt. Als dat duidelijk is, is er geen enkele reden meer voor de bezoeker om af te haken. Jouw bezoeker wordt een klant, mits je de laatste kleine puntjes ook goed afrondt:

  • Maak gebruik van een duidelijke call to action (CTA) in een contrasterende kleur;
  • Maak het zo simpel mogelijk voor de bijna-klant. Vraag enkel om de noodzakelijke gegevens en maak de drempel zo laag mogelijk. Als je onnodig veel informatie vraagt, bestaat de kans nog steeds dat je klant afhaakt.

  Klaar om van bezoekers klanten te maken?

  Door de juiste stappen te doorlopen, zorg jij voor verhoogde conversie. Doorloop altijd de volgende fases:

  • Val op en spreek de juiste doelgroep aan met content;
  • Overtuig je bezoeker en neem twijfels weg;
  • Optimaliseer het aankoopproces.

  Lukt dit? Gefeliciteerd! Je hebt van een bezoeker een klant gemaakt.

  Scroll to Top
  Sven Kersten

  Sven Kersten

  Beschikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

  9:00 uur ben ik weer online!

  Sven Kersten
  Hey 👋
  Wat kan ik voor je doen?
  WhatsApp